fbpx
Logo

Veel organisatoren van zomerkampen en jeugdbewegingen vragen zich af of hun geplande kampen deze zomer zullen kunnen plaatsvinden of niet.

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle begrijpt dat de sector snakt naar duidelijkheid, maar vraagt om nog wat geduld. Voorlopig gaat de CD&V-minister ervan uit dat de kampen zullen kunnen doorgaan. Maar het is wachten op het advies van de virologen en van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad.

Die Veiligheidsraad komt woensdag opnieuw samen. Dan zullen de huidige coronamaatregelen geëvalueerd worden en zal er wellicht ook duidelijkheid komen over de zomerfestivals, de heropening (of verlengde sluiting) van de scholen, de reisadviezen voor de zomer, de regels voor tuincentra,...

Of er woensdag ook al beslist zal worden over de zomerkampen, is nog niet zeker. Volgens minister Dalle vraagt de jeugdsector alvast wel om een onderscheid te maken tussen de festivals en de jeugdkampen. "Als men beslist om festivals te annuleren, hoeft dat niet te betekenen dat ook de jeugdkampen niet kunnen doorgaan", aldus Dalle.

In afwachting van adviezen van de experts, vraagt Dalle intussen aan organisatoren van kampen en aan gemeenten om voorlopig nog geen beslissingen te nemen. De CD&V-minister wil bijvoorbeeld vermijden dat gemeenten op eigen houtje gaan beslissen om kampen te verbieden. Dat zou volgens hem tot "chaos" leiden.

Dalle erkent dat de situatie voor veel jeugdbewegingen en organisaties bijzonder moeilijk is, ook financieel. Volgens hem heeft de Vlaamse regering al maatregelen genomen om de sector bij te staan en komt er vanuit de regering ook een noodfonds dat moet helpen om de verliezen van de jeugdsector gedeeltelijk te compenseren.

UPDATE:
Binnenlandse kampen én kampen tot 150 km van de landsgrens mogen doorgaan ! Lees alle vragen hierover in onze FAQ op deze site

Liefste ouders en kinderen,

Het hing al enkele weken in de lucht, maar op 18 maart 2020 besliste de regering, in overleg met de jeugdsector, om alle jeugdkampen én vormingen tijdens de paasvakantie af te gelasten.

Het is met spijt in ons hart dat we melden dat de kampen in de paasvakantie van 2020 NIET door zullen gaan. Hoe spijtig deze situatie natuurlijk is, steunen wij het besluit van de regering.

De impact op de organisatie is stevig en ongezien. Niet alleen zijn er geen Activak-kampen deze Paasvakantie, ook de annulaties van de animatorcursussen én hoofdanimatorcursus is bijzonder spijtig. We zoeken naar mogelijkheden om dit tegen de zomervakantie te overbruggen.

Gezien de huidige situatie rond het coronavirus, willen wij als organisatie de maximale veiligheid van de kinderen en onze vrijwilligers op de eerste plaats stellen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegengaan. Hoe leuk een kamp ook is, veiligheid en gezondheid komen zeker op de eerste plaats.

We gaan de komende dagen alle ingeschreven deelnemers via mail contacteren om samen naar een geschikte oplossing te zoeken voor de kampen van de paasvakantie.

We verwijzen je verder graag door naar een speciale site van de Belgische overheid met alle informatie over het Coronavirus. De risico’s, de symptomen en dergelijke meer zijn allemaal te vinden via https://www.info-coronavirus.be/nl/.  Het belangrijkste is om voldoende alert te zijn voor eventuele aandoeningen aan de luchtwegen (hoesten, ademhalingsmoeilijkheden, koorts) en bij ongerustheid je huisarts te raadplegen.

Mochten er nog verdere vragen zijn kunnen jullie ons altijd bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Draag goed zorg voor jezelf en elkaar de komende weken.

Dankjewel voor het vertrouwen en begrip.

Het Activak-team

Deze zomer zijn er met Activak duizenden kinderen en jongeren mee op kamp, en die beleven dagelijks de tofste avonturen samen met hun animatoren. We zijn al jaren de organisatie die de meeste foto's van de kampen online zetten via onze facebook-pagina, en daar willen we dit jaar nog een tandje in bijsteken.

Vanaf deze zomer gaan we in een aantal domeinen (waar wifi is) de kinderen hun eigen blog laten bijhouden, zodat de ouders en vrienden het kamp vanop de eerste rij gaan kunnen beleven. Zeker de moeite om te volgen.


Waar kan je deze zomer blogs van verwachten ?

http://activakinheidepark.blogspot.be/   (blog van Heidepark Waasmunster)

http://activakinhoogveld.blogspot.be/ (blog van Hoogveld Brugge)

http://activakinkleinvossen.blogspot.be/  (blog van Klein Vossen Montenaken)

http://activakinbielebale.blogspot.be/  (blog van Bielebale Brasschaat)

http://activakintpelterke.blogspot.be/ (blog van Pelterke Overpelt)

De zomer is nog maar net voorbij, de schoolbanken geraken we stilaan terug gewoon en daar zijn de nieuwe Activak-kampen alweer! Kriebelt het om terug op kamp te gaan? Geen nood, je hoeft niet tot volgende zomer te wachten! Wij organiseren zowel in de krokus- als in de paasvakantie enkele kampen. In de krokusvakantie kan je op paardrijkamp in manege Beggard in Zandhoven. Van zondag 26 februari tot vrijdag 3 maart 2017 kan je er gaan paardrijden en springen! 

Ons populaire (junior) dolfijnenkamp komt in de paasvakantie (2-7 april 2017) al terug. Kan je niet wachten tot de zomer om de allerliefste dolfijnen in Boudewijn Seapark te ontmoeten? Rep je naar het inschrijvingsformulier en verzeker je van je plekje! Hou je meer van paarden? Ook dan kan je in de paasvakantie bij ons terecht. In Essen organiseren we al jaren een top-paardrijkamp met alles erop en eraan! 

Ook de jongeren die staan te popelen om animator te worden komen aan hun trekken met maar liefst 3 animatorcursussen op de planning! Vanaf nu kan je je inschrijven voor de cursussen in de krokus-, de paas- en de zomervakantie 2017! 

Wil je meer te weten komen over 1 van deze kampen of cursussen of wil je je meteen inschrijven? Onderaan de pagina kan je alle rechtstreekse links terugvinden!

Europa-Park is voor de tweede keer uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld tijdens de 'Golden Ticket Awards' verkiezing.

Golden Ticket Awards

De Golden Ticket Awards verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het Amerikaanse vakblad 'Amusement Today'. Dit is de 18e keer dat de prijzen worden uitgereikt en dit jaar werden de winnaars bekendgemaakt in New York. Om de winnaars te bepalen heeft de redactie van Amusement Today experts en fans op het gebied van attractieparken uit de hele wereld om hulp gevraagd. De belangrijkste categorie van de verkiezing is die van beste attractiepark ter wereld.

Deze titel werd jarenlang gewonnen door Cedar Point in Sandusky, Ohio. Vorig jaar mocht Europa-Park zich echter voor het eerst het beste attractiepark ter wereld noemen en ook dit jaar is het gelukt om de titel te behouden. Europa-Park heeft vanwege de goede mix van attracties voor alle leeftijden, het showprogramma van 23 uur per dag, de thema's die met detail zijn uitgevoerd, de uitstekende horeca en de bijzondere themahotels de prijs gewonnen.

Europa-Park

Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland en het op een na best bezochte attractiepark van Europa. Het park is gelegen in het Zwarte Woud en heeft een groot aanbod aan attracties. In het park worden dertien Europese landen vertegenwoordigd met meer dan honderd attracties en shows.

Enkele attracties vallen in het bijzonder in de smaak bij achtbaanliefhebbers, want het park heeft maar liefst elf achtbanen.

https://www.youtube.com/watch?v=kmWJu-LYL4M

Lees ook dit nieuws ...

Back to Top