fbpx

Moana en Ori wachten op de dolfijnenkampers!

Activak 06 juni 2016
...

Gisteren zijn we op bezoek geweest in het Boudewijnseapark te Brugge en konden we kennismaken met de twee superschattige babydolfijntjes Moana en Igo.

Na een kort speel-interview was het erg duidelijk... deze dolfijntjes kunnen niet wachten tot de deelnemers van onze dolfijnenkampen bij hen op bezoek komen!

Wil je hen ook ontmoeten deze zomer, boek dan nu één van de laatste plaatsen voor onze dolfijnenkampen!

Moana

– geboren op 25 juli 2015 in Boudewijn Seapark
– mama is dolfijn Roxanne en papa is onze Beachie
– halfzus van dolfijntje Ori
– Moana is Hawaïaans voor ‘oceaan’
– ze is nieuwsgiering, uitdagend, speels en leergierig
– als Moana iets (bal, visje) aan het onderzoeken is, dan kijkt mama Roxanne steeds van op een afstand toe. Indien Roxanne denkt dat het gevaarlijk is, grijpt ze onmiddellijk in en moet Moana weer netjes bij mama zwemmen!

Ori

– geboren op 7 september 2015 in Boudewijn Seapark
– mama is dolfijn Indy en papa is ook onze Beachie
– halfbroertje van Moana
– Ori is het eerste kalfje van Indy
– hij is verlegen en eerder een volger
– Ori speelt en zwemt heel veel samen met Moana. Ze gaan ook samen op onderzoek als er een speeltje in het water ligt. Als er iets gebeurt dat Ori niet kent, zwemt hij heel snel weer naar zijn mama toe! Dat is zijn veilige haven.

Babydolfijntjes: wist je dit?

– Een babydolfijntje wordt geboren zonder enige immuniteit. Dit krijgt het kalfje binnen via het zogen van de moedermelk.
– De overlevingskans van een babydolfijntje is slechts 50%. Dit cijfer is hetzelfde voor geboortes in dolfinaria als voor die in het wild.
– Na 1 maand heeft een kalfje genoeg immuniteit opgebouwd en heeft het dezelfde overlevingskansen als een volwassen dier.
– Een babydolfijntje wordt geboren met de staart eerst. De staart ontrolt bij geboorte en moet eerst hard worden, alvorens de rest van het kalfje wordt geboren. Enkel met een harde staartvin kan het kalfje zwemmen.
– Een kalfje kopieert heel veel gedragingen van hun moeder. Zo leren ze in het wild bv. hoe ze moeten jagen, en dit van generatie op generatie.
– Een kalfje heeft de eerste paar dagen een snor! Dit heeft het kalfje (en ook de mama) nodig bij het leren zogen.