fbpx
Logo

Vormingen

Wil je meer weten over onze vormingen, dan kan je hier zeker meer info terugvinden.

In de prijs van de animatorcursus zit het verblijf in vol pension, de huur van het gebouw, de verzekering, de instructeurs, de cursus zelf, enz. De prijs houden we bewust zeer laag. De cursus is erkend door de Vlaamse Overheid, wat wil zeggen dat je na het slagen van de cursus én de stage, ook een officieel attest van animator krijgt.

on 01/10/2016 door
Was dit nuttig voor jou?

Na de cursus wordt verwacht dat je nog een stage doet van 60u. Activak voorziet een hele hoop stageplaatsen. Je kan dus zeker je stage doen op één van onze kampen of speelpleinen. Het is echter niet verplicht je stage bij Activak te doen. De speelpleinwerking achter de hoek is even goed als stageplaats.

on 11/30/-0001 door
Was dit nuttig voor jou?

 Aangezien Activak vzw een landelijk erkende jeugdorganisatie is, kan je je stageplaats vrij kiezen. Je kan die bij ons doen, maar evengoed bij een andere organisatie of scoutsgroep/chiro/ksj. We zouden het uiteraard superleuk vinden als je je stage bij ons zou doen, maar zullen je daar nooit toe verplichten.

on 11/30/-0001 door
Was dit nuttig voor jou?

Voor vragen over de vergoeding van animatoren, stuur je best een mailtje naar animatoren@activak.be 

on 04/19/2016 door
Was dit nuttig voor jou?

Meer inlichtingen over onze cursus vind je op www.monitorencursus.be. Heb je daar nog niet gevonden wat je wil weten, dan volstaat een mailtje of telefoontje naar onze vormingsverantwoordelijke via 03/569 98 42 of via sofie.melis@activak.be

Praktische informatie :

-onze cursussen gaan standaard door van zondagochtend tot vrijdagnamiddag in een interne formule (slapen op locatie)
-de cursus kost €185, op het einde van de cursus krijg je van ons een bewijs van deelname mee, waarmee je het cursusgeld deels kan terugvragen bij je gemeente
-je moet 16 jaar zijn of worden in het jaar dat je de cursus volgt

on 11/30/-0001 door
Was dit nuttig voor jou?

Als je al animator bent, kan je jezelf altijd verder ontwikkelen door het volgen van een cursus hoofdanimator. Je kan hier meer informatie over terugvinden op www.monitorencursus.be

on 11/30/-0001 door
Was dit nuttig voor jou?

De hoofdanimatorcursus is een verderzetting van de basiscursus. Hier gaan we op enkele thema's dieper in zoals omgaan met probleemsituaties/kinderen, werken in team, vergader- en gesprekstechnieken, conflicthandering, enz.

on 11/30/-0001 door
Was dit nuttig voor jou?

De instructeurscursus is een theoretische en praktische cursus voor hoofdanimatoren die zelf een cursus willen leren geven. We werken rond de volgende thema's:

  • jeugd & samenleving
  • kennis en inzicht verwerven in groepsdynamica, communicatievaardigheden en conflicthantering
  • hantering van methodieken inzake groepsbegeleiding, begeleidershouding en het aanleren van jeugdwerkvaardigheden
  • reflectie over doelstellingen van vormingswerk met kinderen en jongeren
on 11/30/-0001 door
Was dit nuttig voor jou?
Back to Top