fbpx

Over Activak

Activak 07 oktober 2020
...

Wie zijn we

 logo activak kleurMisschien wel de belangrijkste woorden in onze missie, zijn de termen ‘plezier’ onvergetelijke momenten’ en ‘origineel’.

Waarom dan kiezen voor een A4 pagina doorlopende tekst als visietekst? Kan het niet plezieriger? Kan het niet origineler?

In de zoektocht naar een vernieuwde missie en visie beantwoorden we deze vragen met een volmondig ‘JA’!

Dit is het resultaat:

  • De missie staat centraal in onze organisatie. Het vormt het vertrekpunt voor alles wat we binnen onze organisatie ondernemen. Ook in onze visietekst staat de missie (visueel) centraal. Van daaruit vertrekken pijlen voor meer duiding en uitleg.
  • Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Vandaar zetten we de ‘spotlight’ op kampherinneringen rond ‘dieren’, ‘creativiteit’, ‘cultuur’ en ‘avontuur’. Rond deze 4 categorieën werken we bij het uitdenken van onze kampen.DSCN1166

Onze missie en visie

Misschien wel de belangrijkste woorden in onze missie, zijn de termen ‘plezier’ onvergetelijke momenten’ en ‘origineel’.

Waarom dan kiezen voor een A4 pagina doorlopende tekst als visietekst? Kan het niet plezieriger? Kan het niet origineler?

In de zoektocht naar een vernieuwde missie en visie beantwoorden we deze vragen met een volmondig ‘JA’!

 

Dit is het resultaat:

    * De missie staat centraal in onze organisatie. Het vormt het vertrekpunt voor alles wat we binnen onze organisatie ondernemen. Ook in onze visietekst staat de missie (visueel) centraal. Van daaruit vertrekken pijlen voor meer duiding en uitleg.

    * Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Vandaar zetten we de ‘spotlight’ op kampherinneringen rond ‘dieren’, ‘creativiteit’, ‘cultuur’ en ‘avontuur’. Rond deze 4 categorieën werken we bij het uitdenken van onze kampen.

Voor de leesbaarheid, voegen we graag een versie toe van onze missie en visie in ‘doorlopende tekst’.

  De missie van Activak vzw is ...

 
shutterstock 120204823… Een zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden aan kinderen en jongeren;

Activak vzw wil een zinvolle vrijetijdsbesteding bieden. Enerzijds door een goed evenwicht te zoeken tussen wat ‘educatief’ en wat ‘plezier ‘ is. Anderzijds door kinderen en jongeren samen te brengen, hen aan te sporen om samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen.

 … Een doorgedreven themawerking uit te bouwen;

Activak vzw wil met een doorgedreven themawerking zoveel mogelijk kinderen en hun interesses aanspreken.

Hierbij trachten we zo origineel mogelijk te zijn. Door de themawerking in alle aspecten van het kamp te integreren, willen we ons onderscheiden van andere organisaties.

… Een ontmoetingsplaats te zijn voor kinderen en  jongeren;

Op haar kampen creëert Activak vzw een plaats waar ‘gelijkgezinden’ elkaar kunnen tegenkomen en zich kunnen in- en uitleven!

… Kinderen en jongeren te stimuleren en bij te staan in het opnemen van verantwoordelijkheid;

Activak vzw moet plaats bieden aan kinderen en jongeren om te groeien, een leerplaats zijn waar vriendschap, solidariteit en verantwoordelijkheid kernbegrippen zijn. Hierbij werken we op maat van elke persoon, zodat iedereen zijn of haar uitdaging blijft vinden!

… Kinderen en jongeren te betrekken via inspraak;

Activak vzw vindt inspraak belangrijk. We maken ruimte voor participatie door deelnemers en monitoren. Activak vzw wordt op die manier een organisatie voor hen en door hen. Daardoor hopen we op meer betrokkenheid. Anderzijds creëren we daardoor ook een permanente kwaliteitsevaluatie.

activak funintexel 013… Vooral onvergetelijke momenten te bezorgen aan IEDEREEN;

Binnen Activak vzw moet iedereen zijn of haar plekje kunnen vinden, onafhankelijk achtergrond, financiële mogelijkheden, vaardigheden, huidskleur, ...

Activakraad

De Activakraad is een enthousiaste ploeg van vrijwilligers/medewerkers die allen doorgegroeid zijn uit de organisatie, of er nog steeds zeer actief in aanwezig zijn.

Momenteel bestaat de Activakraad uit volgende personen:

  • Johan Van Nuffel
  • Kelly Michielsen
  • Lore Leysen
  • Tinne Van Dijck
  • Femke Vandeputte
  • Pieterjan Van Wauwe
  • Kiara 'T Kindt
  • Mike Lambert